Anna-Liisa tagasiside

1. Mis oli sinu jaoks holistilise karjäärinõustamise juures kõige kasulikum? Mis sa enda jaoks siit said?
Kui esimesele nõustamisele tulles oli mul tunne, et mind ei huvitagi justkui ükski valdkond ja ma ei osanud absoluutselt näha, kuhu sooviksin edasi vaadata, siis pärast teist kohtumist taipasin, et neid suundi on tegelikult pigem palju. Varasem motivatsioonipuudus ja sihitu tunne asendus pigem mõttega, et on nii palju põnevaid valdkondi, mis mind tegelikult huvitavad. Mul pole olnud lihtsalt julgust midagi uut katsetada ja olen jäänud ebameeldivasse mugavustsooni kinni.
2. Mis harjutused sobisid sulle kõige paremini ja mis harjutustel oli kõige suurem mõju?
Minu jaoks panid enam mõtteprotsessid liikuma IKIGAI ja võimaluste puu.
3. Mis muutus sinu elus ja sinus endas nõustamisprotsessi jooksul?
Sinu ajendusel vaatasin võimaluste puud tehes oma igapäevasest piiravast raamist välja ja lubasin endal suuremalt mõelda – sellega kaasnesid väga toredad positiivsed emotsioonid, mida ma ei olnud ise oma karjäärivalikuid kaaludes väga ammu tundnud. Tegelikult olin kõigist nendest suundadest, mis puuokstele kirjutasin, ju varasemalt teadlik ja olin neile kõigile mingil ajahetkel oma elus mõelnud. Selline kaardistamine aitas aru saada, et need valikud on mul tegelikult endiselt kõik võimalikud ja paberile pannes sain ka aru kui palju neid on. Varasemalt julgesin kaaluda vaid tagasihoidlike ja käegakatsutavaid karjäärivõimalusi, mis tundusid antud ajahetkes kohe reaalsed ja turvalised. Need mõtted ja valikud, mida olin kunagi ammu kaalunud, aga olin ühel või teisel põhjusel teostamata jätnud (nt. sisekujundus või oma kohviku avamine), tundusid juba kunagi läbi kaalutud ja välistatud. Harjutuse käigus sain aga aru, et tegelikult on need mul endiselt kusagil peasopis alles ja see, et ma kunagi neid suundasid valida ei julgenud, ei tähenda, et ma neid nüüd või edaspidises elus enam ette võtta ei võiks.
4. Ettepanekud
Sinu edasised õpingud ja plaanid, millest viimasel kohtumisel rääkisid, tunduvad täpselt ideaalne täiendus, et saaksid kõigile kientidele terviklikku kogemust pakkuda ja neil oleks mugav ja efektiivne ühe terapeudi juures kõigele vajalikule vastused saada. Üleüldiselt oled kokku kombineerinud väga ägeda ja omanäolise teenuse ning mina sain igatahes väga positiivse kogemuse osaliseks. Hästi põnev oli ja äärmiselt meeldiv ning mugav oli sinuga vestelda 🙂
Veelkord suur aitäh!
Anna-Liisa, 5 kohtumist